יום שלישי, 30 באפריל 2013

אש, אש, מדורה :) ומתכון לקציצות בשר עם ירקות

מה חשבתם? שלא תהיה צלחת של מדורה? :)

ל"ג בעומר... מנהג כיפי ומעצבן, מהנה ומסוכן, מעניין ומזהם.... 
אני אישית א-ו-ה-ב-ת מ-א-ו-ד תפוחי אדמה של מדורה, וגם החמודים נשנשו ברצון את הקלאסיקה המדורתית :)
החמודים שלי אוהבים את ל"ג בעומר במיוחד כי הם מטורפים על כל מה שקשור לכבאות, סמי הכבאי וחבריו ועבורם זו בהחלט חוויה מהנה במיוחד :)

מה בתפריט:
להבות- פלפלים צבעוניים וגזר
אבנים- עלי גפן ממולאים באורז עם עשבי תיבול (חתוכים לרוחב)
קרשים- קציצות בשר עם ירקות ושיבולת שועל טחונה:
1. מערבבים בקערה בשר טחון, בצל קצוץ, שום כתוש, תבלינים לפי הטעם, כוסברה/פטרוזילים קצוצה במעבד מזון, שיבולת שועל טחונה במעבד מזון (במקום פרורי לחם), גזר ו/או תפוח אדמה ו/או קישוא מגורר דק דק או קצוץ דק דק במעבד מזון, ביצה. אפשר להוסיף מעט אבקת אפיה. 
2. מניחים לכחצי שעה במקרר.
3. יוצרים קציצות, מצפים בפרורי לחם או שיבולת שועל טחונה או קורנפלקס מרוסק...
4. מטגנים / אופים עד הזהבה.



מה יש באש/ לאה נאור

אני אוהב להסתכל
עמוק אל תוך המדורה
באש יש סוד
חשוב נורא.

בעצם כל הלהבות,
שצוחקות שם ורוקדות,
הן חבורת פיות טובות,
שבאו מן האגדות.

והגיצים השובבים,
עפים, קופצים ומתפזרים,
הם תינוקות של כוכבים,
שמאירים על ההרים.

ואם זורקים עלה לאש,
מה הוא לוחש?

אני אוהב להסתכל אל תוך האש ולנחש
את הסודות שיש לאש...

אין תגובות:

פרסום תגובה

אשמח לשמוע מכם :)
ובואו נהיה חברים בפייסבוק: www.facebook.com/FunKidsFood