הייתם במתח? ;)
הבטחתי לכם את ארוחת הערב שאחרי צביעת ארון החשמל- קבלו!
לא יודעת אם שמתם לב, אבל בתמונות של הפוסט הקודם רואים ערוגת פרחים חביבה ונחמדת - זהו הפרוייקט שלנו בשבועות האחרונים (יותר נכון של הגנן שלנו)- שיקום הגינה שלנו והפיכתה לגן עדן עלי אדמות ( :) ) או ליתר דיוק- לחצר שכיף לבלות בה את ימי הקיץ.
הילדים כמובן הנהנים העיקריים מהעניין- מרחבי דשא ירוק, מתקנים, בריכות, התרוצצות עם צינור מים ברחבי החצר תוך כדי קולות צהלה פעמוניים וצחוק מתגלגל, כזה שמדגדג עמוק בלב וגורם אושר עילאי... :)
אתמול ננזפתי קשות על ידי בני הקטן בן השנה ועשרה חודשים כאשר קטפתי את העלים היבשים מהצמחים באדניות שבמרפסת. "עמאר עס!" נזף בי הפיצפון עם תנועת אצבע מאיימת (סטייל "נו נו נו"), עד שהבנתי שהוא אומר לי שהגנן שלנו יכעס עליי על זה שאני "הורסת" את היופי שהוא עשה באדניות...
מאיפה הוא הביא את זה, המצחיקון??? :)))
אז קבלו ארוחה בהשראת הגינה הפורחת.
מה בתפריט: פרחים- גמבות עם חביתה (מתכון בסוף הפוסט); גבעולים- מלפפונים טריים וצלפים חמוצים (לא חובה :), הילדים שלי פשוט מכורים לחמוצים, אז אני מפנקת אותם מדי פעם...); פרפר- גבינה פרוסה, זיתים שחורים וגמבות; עננים- קוטג' וזיתים שחורים.
ציטוט מפי המתוק הגדול תוך כדי לעיסה ועם ארשת פנים רצינית של מבקר מסעדות: "אמא, תודה שהכנת לנו אוכל טעים כזה"...
אושר!! :)
בתאבון!
הבטחתי לכם את ארוחת הערב שאחרי צביעת ארון החשמל- קבלו!
לא יודעת אם שמתם לב, אבל בתמונות של הפוסט הקודם רואים ערוגת פרחים חביבה ונחמדת - זהו הפרוייקט שלנו בשבועות האחרונים (יותר נכון של הגנן שלנו)- שיקום הגינה שלנו והפיכתה לגן עדן עלי אדמות ( :) ) או ליתר דיוק- לחצר שכיף לבלות בה את ימי הקיץ.
הילדים כמובן הנהנים העיקריים מהעניין- מרחבי דשא ירוק, מתקנים, בריכות, התרוצצות עם צינור מים ברחבי החצר תוך כדי קולות צהלה פעמוניים וצחוק מתגלגל, כזה שמדגדג עמוק בלב וגורם אושר עילאי... :)
אתמול ננזפתי קשות על ידי בני הקטן בן השנה ועשרה חודשים כאשר קטפתי את העלים היבשים מהצמחים באדניות שבמרפסת. "עמאר עס!" נזף בי הפיצפון עם תנועת אצבע מאיימת (סטייל "נו נו נו"), עד שהבנתי שהוא אומר לי שהגנן שלנו יכעס עליי על זה שאני "הורסת" את היופי שהוא עשה באדניות...
מאיפה הוא הביא את זה, המצחיקון??? :)))
אז קבלו ארוחה בהשראת הגינה הפורחת.
מה בתפריט: פרחים- גמבות עם חביתה (מתכון בסוף הפוסט); גבעולים- מלפפונים טריים וצלפים חמוצים (לא חובה :), הילדים שלי פשוט מכורים לחמוצים, אז אני מפנקת אותם מדי פעם...); פרפר- גבינה פרוסה, זיתים שחורים וגמבות; עננים- קוטג' וזיתים שחורים.
אושר!! :)
גמבות עם חביתה: גם ירק, גם ביצה (חלבון + חלמון) וגם כיף :)
הכמויות לפי כמות הילדים- גמבות קטנות צבעוניות
- ביצים
- מלח ופלפל
- שמן זית/ חמאה לטיגון
- חלב לבלילת החביתה
- חותכים את הגמבות לרוחב לעיגולים לא דקים מדי כדי של"פרחים" יהיה נפח ובלילת החביתה לא תברח.
- מערבבים את בלילת החביתה: ביצים, חלב, מלח ופלפל.
- מחממים את המחבת עם מעט שמן זית/ חמאה.
- מניחים את עיגולי הגמבה ולכל עיגול גמבה שופכים עם כפית/ כף מעט מהבלילה כך שתגיע עד גובה העיגול (לא נורא אם בורח קצת מלמטה- תוסיפו עוד) ומטגנים על אש נמוכה מכוסה דקה או שתיים עד שבלילת החביתה מתקשה קצת מלמעלה.
- הופכים את כל העיגולים, מכבים את האש ומשאירים במחבת עוד כדקה.
- זהו, עכשיו- טורפים את הכל!! :)
בתאבון!
ספרו לי איך יצא לכם :)
איפה קונים גמבות כאלה קטנות?
השבמחקאני קניתי בסופר שלנו במחלקת ירקות :-), זה מגיע באריזה מיוחדת (ארוז בניילון נצמד).
מחקאם את באיזור המרכז אשלח לך את הכתובת של הסופר שלי.
תמיד אני אוהבת לראות כיף שכזה בצלחת.
מחקכשמדובר על גמבות כאלו קטנות, אולי כדאי לבצע עיצוב גינות ולהכניס אליה את הגמבה הקטנה על מנת שנוכל לגדל באופן אישי דבר כזה חמוד ומרוכז בטעם.
עם זאת, למרות היופי של הצלחת, אני לא חושבת שהבן שלי ירצה לאכול את זה.
:) קודם כל תודה על המחמאות :)
מחקשנית, אומרים never say never, הבן שלך עוד יכול להפתיע :), ילדים אוהבים הגשה מפתיעה של אוכל מוכר ולפעמים משהו שהם לא היו מוכנים לטעום בעבר, שמוגש באופן חדש פתאום מעורר בהם סקרנות.
בכל מקרה, גם אם לא ככה, אולי אחרת- יש המון דרכים להגיש לילדים ירקות כדי לעודד אותם לאכול מאוצר הבריאות הטבעי הזה :)
נתת לי רעיון לכתוב על זה פוסט :)