יום שלישי, 4 בדצמבר 2012

שאריות או לא להיות

גם לכם הפרק של "מאסטר שף" עשה חשק להוציא את כל מה שנשאר בהמקרר ולהתחיל לרקוח מטעמי שאריות? :)
קורה לכם שנשאר אוכל במקרר בכמויות שלא קשורות לכלום וכואב הלב לזרוק? או שהכנתם הרבה ממשהו ו-כמה זמן כבר אפשר לאכול מזה?...

הפתרון הוא - מיחזור :)
אצלי זה קורה בדרך כלל עם אורז, אז הנה שתי אופציות ל"מיחזור" האורז שנשאר במקרר - אחת חלבית והשניה בשרית. זמן ההכנה של שתיכן הוא גג 20 דקות ושתיהן כמובן ידידותיות לילדים :).
לכם נשאר רק לבחור... :)
מאפינס אורז וגבינות (חלבי):
מצרכים: אורז מבושל, גבינה לבנה, גבינת קוטג', גבינה צהובה מגוררת, קמח תופח, ביצים, מלח ופלפל ותבלינים לטעמכם.
איך עושים: בקערה מערבבים את כל החומרים יחד (אל תשאלו אותי כמויות- אצלי הכל לפי העין :) ), צקו לתוך תבניות מאפינס משומנות מעט (3/4 מהגובה) ואפו בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות.
תוספות אפשריות: גרגירי תירס (מבושל), פטריות, קצח, עשבי תיבול, גזר מגורד ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם :)


אורז "מוקפץ" עם חזה עוף וירקות (בשרי):
*ה"מוקפץ" במרחאות כי אני לא באמת יודעת להקפיץ :)
מצרכים: חזה עוף חתוך לקוביות/רצועות, ירקות חתוכים (גזר מגורד, גמבה, פלפל, תירס, פטריות- בקיצור, מה שבא לכם), שמן זית, דבש/סילאן, רוטב סויה, תבלינים שאוהבים.
איך עושים: מקפיצים/מערבבים (כל אחד לפי קישוריו) את חזה העוף עם הירקות עם מעט שמן זית, מערבבים בקערה סויה ודבש עם התבלינים ומוסיפים למחבת (אני אוהבת להוסיף טיפונת שמן שומשום), מערבבים ומוסיפים את האורז, מערבבים ואחרי כמה דקות מכבים את האש. זהו, מוכן :)

בתאבון :)

לא מצאתי שום שיר או סיפור מעניין לילדים על אורז, אז אם אתם מכירים- שתפו אותנו :)
מצאתי באנגלית:

In January
it's so nice
while slipping on the sliding ice
to sip hot chicken soup
with rice.
Sipping once
sipping twice
sipping chicken soup
with rice...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע מכם :)
ובואו נהיה חברים בפייסבוק: www.facebook.com/FunKidsFood