יום שני, 26 בנובמבר 2012

מתכון ליום חורף מוצלח: מרק חם, מגפי גומי ושלוליות ו״גלידה״ :)

האמת היא שרציתי לכתוב פוסט על חוויות המלחמה, אבל מזג האוויר החורפי והמהפנט הזה והרוגע של סוף השבוע לקחו בגדול :)
אני אוהבת גשם, אוהבת מזג אויר סגרירי ומתענגת על הירוק שמתחיל להשתלט על הנוף בחוץ :)
ההתרגשות של לקום בבוקר יום שישי לתאורה מעוננת ורחשי טיפות של גשם, נסכה בי השראה למרק חורף חם וטעים. אז התחלתי לשטוף, לקלוף, לחתוך ולשפוך ויצא מרק עדשים מהביל שחיכה בסבלנות עד שהחמודים יחזרו מהגן :) יחד עם האורז הצהוב והקציצות- יאמי...
בינתיים סידרתי את הארונות לחורף וגיליתי אוצרות שרק סידור ארונות בין עונתי יכול לגלות :), וזה אומר- שקיות של הפתעות לתרומה ומסירה - איזה כיף :)
בדרך חזרה מהגן החמודים כבר היו מצוידים במגפי גומי (מתנת סבתא-סבא) ומלאי התרגשות לקראת הקפיצות בשלוליות! היש תענוג ואושר גדול מזה? וזה אכן היה אושר אמיתי! :)
ואז ההכרזה הלא קשורה בעליל:
״אמא, אני רוצה גלידה״.
מה גלידה עכשיו עם כל מצב הרוח החורפי שלי?...!...?...

מה בתפריט:
גביע - אורז צהוב עם רצועות מלפפון
כדורי הגלידה - קציצות עוף מאודות עם קישוט קטשופ (בריא).

מתכון למרק עדשים עם ירקות:
מצרכים: יקרות (בגדול- כל מה שיש בבית ומה שאתם אוהבים)- אני השתמשתי בקישואים, גזר, בצל, שום (הרבה); עדשים- אני השתמשתי גם באדומות וגם בירוקות; תבלינים שאוהבים- אני השתמשתי בחוואיג' למרק, מלח ופלפל; כוסברה, מעט שמן זית ומיץ לימון סחוט להגשה.
איך מכינים: חותכים את כל הירקות לקוביות (באיזה גודל שאתם אוהבים- אצלי החמודים אוהבים קטן קטן והבעל אוהב גדול גדול. הבעל התפשר) :), קוצצים את הבצל, מטגנים קלות את הירקות והעדשים במעט שמן זית בסיר, מוסיפים שום כתוש, מים רותחים ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית- נמוכה.



ברקים ורעמים / יהונתן גפןרעמים וברקים בליל חורף קר
לא נשמעים תמיד אותו הדבר
ברקים ורעמים, רעמים וברקים
לפעמים קרובים ולפעמים רחוקים.

רעמים וברקים בלילות הגשומים
את הברק רואים אבל את הרעם שומעים
יש רעמים שמאוד מפחידים
ויש כאלה שרק קצת
יש רעם חלש ורעם בינוני
ורעם חזק חזק שלא נעים לשמוע
בעיקר אם אתה לבד
(לעתים רחוקות אתה פוגש רעם נחמד)

רעמים וברקים...

2 comments:

  1. המרק נשמע מעולה. אני כל השנה אוספת מתכונים למרקים וכל יום כמעט בחורף אני מפנקת את המשפחה במרק טעים וחם.
    בדיוק ראיתי היום תמונה בפייסבוק שמישהי חותכת את הגזר שלה כלבבות ומכניסה למרק. נראה ממש חמוד!

    השבמחק
    תשובות
    1. דנה, תודה :)
      אין כמו מרק חם ומפנק ביום חורפי בארוחה משפחתית :)
      גם אני ראיתי את התמונה החמודה הזו - זה בדיוק מתאים עכשיו ליום האהבה המתקרב :)

      מחק

אשמח לשמוע מכם :)
ובואו נהיה חברים בפייסבוק: www.facebook.com/FunKidsFood