יום שבת, 11 במאי 2013

גביניות פירות יער- נשנוש בריא לשבועות

שבועות בפתח ואיך אפשר שבועות בלי שגעון מתכוני מוצרי חלב? :)
ומי שלא בעניין של מוצרי חלב, אפשר בהחלט להמיר למוצרים חלופיים הקיימים בשוק, כי את הגביניות האלה אתם ח-י-י-ב-י-ם להכין לחמודים שלכם (ולעצמכם, אבל תתאפקו ותשאירו קצת לילדים :) ).

זהו טעם של זיכרון ילדות מתוק מהמטבח של אמא שלי והיא זו שלימדה אותי להכין אותן ומפנקת את כולנו בכל הזדמנות שיש לה :). במקור, אמא שלי מכינה את הגביניות עם קמח לבן ואני ממירה את הקמח הלבן במרכיבים בריאים יותר, אבל הגביניות האלה נהדרות בכל גרסה שתבחרו.
אגב, השם המקורי של הגביניות האלה הוא- סירניקי או בשם החיבה- סירניצ'קי :)

הגביניות האלה מעולות כארוחת בוקר, ארוחת ביניים עם פירות, ארוחת חטיף בגן המשחקים אחרי הצהריים, ארוחת ערב קלילה או נשנוש לפיקניק.


מתכון לגביניות מתוקות- סירניצ'קי:
- גבינת טבורוג או טוב טעם
- גבינה לבנה או שמנת חמוצה או ריקוטה
- קמח מלא תופח (או רגיל + אבקת אפיה) או קמח לבן תופח או סובין חיטה או שיבולת שועל טחונה
- אבקת אפיה
- ביצה
- פירות יער קפואים- מעוכים או שלמים
- תמצית וניל
- סוכר חום או לבן או דבש או ממתיק אחר שאתם אוהבים

מערבבים את כל החומרים בקערה. תסלחו לי על היעדר הכמויות- תשתדלו להגיע למידת סמיכות של גבינה לבנה וככל שתשימו יותר גבינת טבורוג ופחות פחמימות על מנת להגיע לסמיכות הרצויה- כך, הגביניות יצאו יותר אוויריות. 

סירניצ'קי לפני האפיה- שימו לב למרקם ולסמיכות

לטיגון- מחממים מעט שמן ומעט חמאה על מחבת, שמים עם כפית מהתערובת במחבת ומטגנים את הגביניות עד הזהבה משני הצדדים.

סירניצ'קי מטוגנים

לאפיה- מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים כלי חסין חום עם מים בתחתית התנור (כדי שהגביניות לא יתייבשו), משמנים קלות את נייר האפיה בתבנית, יוצקים עם כפית מהתערובת על נייר האפיה ואופים כ- 15 דקות, הופכים ואופים עוד כ-15 דקות במרכז התנור. שימו לב שהגביניות משחימות בצידן התחתון. אם אתם מתכננים לאפות, שימו יותר גבינה לבנה בתערובת, היא תתן יותר לחות כי הגביניות נוטות להתייבש מעט באפיה.

סירניצ'קי אפויים

טיפ: את הביצה כדאי לטרוף עם מטרפה לפני ההוספה לתערובת ובכלל לערבב את התערובת עם מטרפה- ככה היא תהיה יותר אוורירית.

גיוונים- במקום פירות יער אפשר להוסיף בננות מעוכות, רסק תפוחים, כל פרי שאוהבים מרוסק/ טחון, צימוקים או חמוציות (תשרו אותם במים או תקצצו כדי שהם יהיו רכים ויתמזגו במרקם הגביניה), אפשר להוסיף מעט קרם קוקוס או ריבה ביתית.
מבחינת קמחים, ציינתי כמה אפשרויות שניסיתי. אולי גם קמחים אחרים יעבדו טוב, כמו כוסמין, תמי וכו'- לא ניסיתי- תנסו וספרו :)

בתאבון :)


חתול שובב / בלהה יפה

הָיֹה הָיָה חָתוּל שׁוֹבָב,
זָלַל חֶמְאָה, לִקְלֵק חָלָב.
וּפַעַם אֶל הַכַּד נָפַל,
רֹאשׁוֹ בִּפְנִים זְנָבוֹ אֶל עָל.
מֵאָז קָרְאוּ לוֹ הַחַלְבָּן
וְהוּא נִשְׁאַר תָּמִיד לָבָן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע מכם :)
ובואו נהיה חברים בפייסבוק: www.facebook.com/FunKidsFood