יום שלישי, 22 בינואר 2013

מאפינס תותים מקמח מלא

אז אחרי הקטיף, שמחים ומרוצים, מפוצצים מתותים, עייפים מאוד ועם טעם של עוד, חזרנו הביתה עם שלל לא מבוטל של תותים טריים שנבחרו אחד אחד במו ידינו. חלק נטרפו טריים וחלקם נשלחו להקפאה לשימוש מאוחר יותר.
כאשר תותים טריים נכנסים להקפאה לא תעשייתית, הם יוצאים מההקפאה די מושיים ופחות מתאימים לאכילה as is. אבל..... הם נהדרים לאפיה, לשייקים, לארטיקים, לריבות, לרטבים ועוד ועוד ועוד.
מאז שעשיתי את המאפינס האלה- החמודים לא מפסיקים לבקש עוד :)


מאפינס תות מקמח מלא:
1.5 כוסות קמח מלא תופח
2 ביצים
120 גר' חמאה רכה (אפשר להחליף ברסק תפוחים)
1/2 כפית תמצית וניל
1 כוס רסק תותים
1/2 כוס אגוזית קצוצים
1/2 כפעת אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר (רצוי חום.)

מחממים תנור ל-170 מעלות, מערבבים הכל בקערה, מעבירים לתבנית משומנת (אחת גדולה או אישיות), אופים כ-30 דקות בתבנית גדולה או כ-20 דקות בתבניות אישיות עד שהקיסם יוצא יבש.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע מכם :)
ובואו נהיה חברים בפייסבוק: www.facebook.com/FunKidsFood