יום רביעי, 15 באוגוסט 2012

ארוחה מגונדרת - פשוט, יפה וטעייייים :) (עם מתכון)

כולנו מאוד מתרגשים לקראת הנסיעה לחופשה המשפחתית הראשונה שלנו - ארבעתנו (בלי החתול).
החמודים מדברים על זה כבר שבועות ואפילו הזמינו איתנו את כל החברים מהגן כולל כל צוות הגן (חופשה נעימה לכן בנות!) :).

ובינתיים אנחנו עדיין במצב רוח טווסי- הציפור הזו עם המראה המהפנט והקול המזוויע... (אף אחד לא מושלם) :).

מה בתפריט:
גוף הטווס עשוי מפתיתים-בולונז (מתכון בסוף הפוסט), העיניים מפסטרמה עם חתיכות זיתים שחורים, המקור מגמבה צהובה, הזנב מעגבניות שרי, מלפפונים וגמבה צהובה והרגליים מגמבה צהובה ומלפפון.




פתיתים בולונז:
מצרכים לפתיתים:
  • פתיתים (אני השתמשתי בצבעוניים- טבעי)
  • שמן
  • מים
  • תבלינים שאוהבים- לטעם ולצבע (מלח,פלפל, פפריקה/כורכום/כמון/חוואיג' למרק ועוד...)
  • שום כתוש (אצלינו אוהבים)

מצרכים לבולונז:
  • בשר טחון שאוהבים (בקר, הודו, עוף, כבש)
  • שמן
  • בצל קצוץ דק
  • שום כתוש
  • תבלינים (מלח, פלפל, חוואיג' למרק, פפריקה)
  • רסק עגבניות
  • רכז רימונים (אצלינו אוהבים)

פתיתים: מבשלים לפי ההוראות על האריזה. אני מוסיפה מעט שום כתוש. אם רוצים קצת צבע: אדום= פפריקה, צהוב= כורכום/חוואיג' למרק, ירוק= תבלינים יבשים של כוסברה/פטרוזיליה.

בולונז: מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר ומפוררים, מוסיפים את השום והתבלינים שאוהבים ומערבבים. מערבבים בכוס רסק עגבניות עם מים רותחים ושופכים למחבת. אני מוסיפה גם מעט רכז רימונים שנותן חמיצות וטעם נהדר (ממש לא חייבים). מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.

מערבבים את הפתיתים עם הבולונז וזוללים בהנאה :)

אני לא מערבבת את כל הכמות של הפתיתים והבולונז ומשתמשת בהם לארוחות אחרות עם גיוונים אחרים.

בתאבון! :)

2 תגובות:

  1. את תותחית אין אין עליך!!! יום אחד אנסה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! :)
      כיף גדול לקבל פידבק כזה :)
      כדאי לנסות- זה באמת כיף גדול :)

      מחק

אשמח לשמוע מכם :)
ובואו נהיה חברים בפייסבוק: www.facebook.com/FunKidsFood